Let's Innovate: NXP


De toekomst van Radar en Advanced Driving Assistence

Nieuwe Car Assesement Programs over de hele wereld vragen met smacht naar Automative Radar, om te gebruiken voor veiligheidstoepassingen. Dit varieert van dodehoekdetectie en het vermijden van aanrijdingen tot zelfparkeren en obstakeldetectie. Hoe is Radar zo belangrijk geworden voor het Advanced Driver Assistance System (ADAS) -landschap en hoe ziet de toekomst eruit? 

Dit is natuurlijk maar een kleine tak van alle werkzaamheden die het NXP uitvoert. Niet alleen stijgt het aandeel elektrische auto’s wereldwijd, maar deze auto’s worden ook steeds autonomer. Het vraagt innovatieve oplossingen om de functionaliteit en vooral ook de veiligheid van deze systemen te garanderen. NXP is marktleider op het gebied van de automotive chip-industrie en heeft daardoor een heel scala aan oplossingen.

Één daarvan is automotive radar. Door middel van het uitzenden van hoogfrequente radiogolven kan deze chip obstakels detecteren en daarmee een botsing voorkomen. Daarnaast kan de functionaliteit van deze chip ook gebruikt worden voor andere functies, zoals bijvoorbeeld het autonoom parkeren van een auto. Een functie die al gedemonstreerd is in de auto van Solar Team Eindhoven Stella Era

Tijdens Let's Innovate komt Olav Bruggeman alles over NXP's innovatie(s) vertellen.


Benieuwd naar het verhaal van Olav? Schrijf je dan snel in!

Let's Innovate is een online event. De link voor de online meeting ontvang je vooraf via de mail. 

Data & inschrijven


donderdag 15 april

  • 15:45 - 16:30 uur

    Beschikbare plekken: 21 / 25

    Inschrijven