Let's Innovate: Zelfie


Stermoo heeft de Zelfie ontwikkeld

Een lepel waarmee kinderen geholpen worden om de betekenisvolle activiteit eten zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. Vanaf het moment dat een kind met een lepel leert eten kan de Zelfie hulp bieden. Elk kind doorloopt zijn of haar ontwikkeling wat betreft de handgrepen in verschillende fasen. De Zelfie heeft een verdikt handvat, een lichte inkeping bij de duim en de drie punten in een andere kleur dat het kind uitlokt om de volwassengreep toe te passen in plaats van de cilindergreep. De Zelfie biedt meer grip dan een normale lepel. Een kind vanaf twee/drie jaar begint zich te ontwikkelen op het gebied van grepen bij het hanteren van een voorwerp, beginnend bij de cilindergreep. Deze greep zal, gepaard met veel oefening, overgaan in de volwassengreep. De volwassengreep is een rijpe greep welke overeenkomt met de driepuntsgreep; een greep om te leren schrijven. Dit is wat kinderen stimuleert in de ontwikkeling ten behoeve van de pengreep. 

Yvonne Janssen en Kirsten Braamhaar, zijn Stermoo! Twee vrouwelijke studenten van de opleiding Ergotherapie. Stermoo staat voor STudenten ERgotherapie MOgelijkheden Onbeperkt. Bij ons staan mogelijkheden centraal omdat dit de basis is van ons beroep. Vanuit deze mogelijkheden richten we ons op innovatie, functionaliteit en de betaalbaarheid van ons product. Door onze cliënt gerichte blik kijken wij naar wat iemand écht wil en wat voor diegene belangrijk is.
In 2014 wonnen wij de Battle of the HAN Student Companies. In 2015 deden wij mee aan de wedstrijd van Brilliant Young Entrepreneurs  van Jong Ondernemen. Met een innovatie binnen ons eigen vakgebied bereikten we een plek in de finale met ons product, de Zelfie. Een mooi resultaat waar we trots op terug kijken.

      

Tijdens Let's Innovate wilt Yvonnen Janssen jou alles vertellen over deze Innovatie.

 

Let's Innovate is een online event. De link voor de online meeting ontvang je vooraf via de mail.

Data & inschrijven

Er zijn geen data gevonden waarvoor je jezelf kunt inschrijven.