Tips & tricks hoe verkoop ik mijn bedrijf


Op donderdag 16 januari geeft Cor Kik van Claassen Moolenbeek & Partners de masterclass: Tips & Tricks hoe verkoop ik mijn bedrijf.  Tijdens de masterclass bespreekt Cor hoe u goed voorbereid uw bedrijf verkoop klaar maakt.

Voor de meeste ondernemers zal het verkopen van zijn/ haar bedrijf een éénmalige gebeurtenis zijn. Vaak is het bedrijf door hen of door hun één van hun ouders opgericht en is de ondernemer doorgaans de belangrijkste factor van het succes van de onderneming.

Bij het verkopen van een bedrijf spelen emoties bijna altijd een belangrijke rol.  In de beslissing om het bedrijf te verkopen of over te dragen en zijn de motieven en uitdagingen voor een verkopende partij duidelijk anders dan voor een kopende partij.

Tijdens deze masterclass wordt ingegaan op de vraagstukken waarmee een verkopende partij mee te maken krijgt nog vóórdat het daadwerkelijke verkoopproces is gestart. We kunnen een dergelijk proces indelen in 3 fases, te weten:

 1. Voorbereiding
 2. Uitvoering
 3. Afronding

Een goede- en ervaren overnamespecialist zal u als ondernemer/ verkopende partij in de voorbereidende fase van een verkooptraject uitdagen om deze vraagstukken te beantwoorden zodat de juiste strategie gekozen kan worden en er geen “mismatch” ontstaat tussen wensen, verwachtingen en uiteindelijk resultaat.

Alle antwoorden van u als verkopende ondernemer op de volgende 9 vragen hebben een belangrijke invloed op de (a) waarde van de te verkopen onderneming, (b) de soort transactie en (c) het type koper die het meest wenselijk is voor u als verkopende partij.

DE 9 BELANGRIJKSTE VRAGEN:

 1. Waarom wil ik verkopen?
 2. Wat is de waarde van mijn bedrijf?
 3. Wil/ kan ik zelf na een verkoop nog betrokken blijven?
 4. Hoe zie ik het voortbestaan van mijn onderneming?
 5. Wil ik continuïteit voor mijn werknemers?
 6. Is het bedrijf organisatorisch verkoop-klaar?
 7. Is het bedrijf financieel verkoop-klaar?
 8. Aan wie wil ik/ ga ik mijn bedrijf te koop aanbieden?
 9. Hoe/ wat/ wanneer vertel ik (het) mijn werknemers?

De masterclass is zeker niet bedoelt het gehele verkoopproces uitputtend te behandelen maar slechts te laten zien hoe belangrijk het is om het verkoopproces goed voorbereid te beginnen.

Claassen Moolenbeek en Partners helpt de ondernemer al sinds 1983 met het bepalen van de juiste strategie en met het verkrijgen van de juiste middelen om dit te realiseren.

Planning:
16.45 inloop
17.00 start
18.00 eten
18.30 vervolg
19.30/20.00 einde

Locatie:
Stationsplein 26
6512AB, Nijmegen

 

Het volgen van de workshop is volledig GRATIS, voor iedereen. Dus ook voor (startende) ondernemers die niet aangesloten zijn bij StartUp.

Wil je als student van het ROC, HAN of RU meedoen? Vermeld dan onder het kopje “organisatie” jouw opleiding.

Bij afmeldingen korter dan 24u van tevoren óf bij een no show brengen we echter tien euro (ex. btw) in rekening.

Data & inschrijven

Er zijn geen data gevonden waarvoor je jezelf kunt inschrijven.