Workshop: Praktische tips voor onderhandelen


Op woensdag 17 oktober 2018 geeft Daniël Antonis de workshop: 'Onderhandelen doe je zo' in de presentatieruimte van StartUp Nijmegen. De workshop begint om 17:00 uur en zal eindigen om 19:30 uur.

Onderhandelen, wetenschap of aanleg ?

Tijdens mijn carrière was onderhandelen aan de orde van de dag. Of het nu onderhandelen was over de verkoop van zaken, voorwaarden voor een (verdere) samenwerking, het op een lijn krijgen van alle stake holders of intern bespreken wat en hoe iets moest gebeuren, veel gesprekken bevatten elementen van een onderhandeling.

 Voor mij kun je onderhandelen niet los zien van gesprekstechniek en non verbale communicatie. Het is een drie-eenheid die er samen voor zorgt dat je een onderhandeling succesvol afsluit en niet alleen jij, maar ook je wederpartij dat geeft waarnaar ze op zoek zijn.

Onderhandelen is een beetje als auto rijden. Als je iemand vraagt of ze er goed in zijn dan zeggen de meeste mensen ja. Maar uit de praktijk weet ik dat dit niet altijd het geval is. Onderhandelen is volgens mij 70% wetenschap en techniek en 30% aanleg. Je kunt dus prima leren een goede onderhandelaar te worden door je een aantal basis concepten eigen te maken en hier bewust mee aan de slag gaat. Als je dat doet wordt het na een tijdje een normaal onderdeel van de gesprekken die je voert.

Ik nodig een ieder uit om gratis deel te nemen aan een kleine startcursus onderhandelen waarbij ik een aantal van de uitgangspunten die van belang zijn voor een succesvolle onderhandeling de revue laat passeren.

Over Daniël

Daniël Antonis heeft na zijn rechtenstudie aan de Universiteit van Tilburg 17 jaar voor verschillende financiële instellingen gewerkt als senior accountmanager en hoofd van de afdeling Bijzonder Beheer. Naast zich gespecialiseerd te hebben in onderhandelingstechniek is hij gespecialiseerd in insolventie recht en strategische bedrijfsanalyse. In Januari 2018 is hij voor zichzelf begonnen als strategisch bedrijfsadviseur, ondernemerscoach en componist.

 

 

 

Data & inschrijven

Er zijn geen data gevonden waarvoor je jezelf kunt inschrijven.