Jonge app-ontwikkelaar runt twee ondernemingen


24 augustus 2017

Jasper Rietrae, ondernemer bij StartUp Nijmegen en app-ontwikkelaar, heeft twee ondernemingen: Siff en Appec.

Jasper is sinds zijn 10e al bezig met programmeren en merkte met de tijd dat er in de app-business veel vraag ontstond voor app-ontwikkelaars, en is daar zodoende ingerold. Zijn specialiteit ligt in het ontwikkelen van Android-apps, maar hij heeft ook ervaring met het iOS-platform. De reden waarom hij zijn onderneming heeft verdeeld in twee handelsmerken, is dat hij met beide ondernemingen verschillende diensten aanbiedt: met Siff biedt hij apps-op-maat aan en met Appec wordt een app geboden met 23 modules, welke aangepast kunnen worden in de vormgeving van de klant (denk aan: winkelcentra, kappers, tandartsen, cafés, restaurants, festivals, musea). Kortom: voor alle organisaties die de communicatie met hun klanten wensen te optimaliseren. En dat voor een betaalbare prijs van 300 euro eenmalig en 29 euro maandelijkse abonnementskosten.

 

Nooit meer thuis werken

De reden waarom hij bij StartUp Nijmegen is begonnen, is omdat hij eerst bij zijn ouders thuis bezig was met ondernemen. Op een gegeven moment liep hij echter vast, en merkte dat hij behoefte had aan een omgeving waarin hij sneller kon groeien. Via via had hij gehoord van StartUp Nijmegen, en na wat research had hij al snel een kennismakingsgesprek met Dick. Sindsdien heeft hij geen dag meer thuis gewerkt.

 

'Als ik hier niet had gezeten, was ik waarschijnlijk gestopt.’

 

Hij heeft namelijk ontzettend veel gehad aan alle adviezen die hij bij StartUp Nijmegen heeft gekregen, en zonder zijn netwerk bij StartUp Nijmegen had hij waarschijnlijk niet de juiste keuzes kunnen maken voor zijn ondernemingen. Ook kan hij nu zijn thuis- en werkomgeving veel beter van elkaar scheiden.

Van de partners bij StartUp Nijmegen heeft hij tot nu toe ongeveer de helft gesproken voor advies. Ook vraagt hij regelmatig om advies bij Dick Bos, de aanjager van StartUp Nijmegen.

 

‘Ik heb eigenlijk best wel een autoriteitsprobleem, maar naar Dick luister ik (meestal) wel. Hij heeft alles in het bedrijfsleven al een aantal keer meegemaakt.’

 

                    

 

Lightning talks

Aan de lightning talks, waarin ideeën worden gepitcht voor een groep ondernemers, neemt hij deel wanneer hij daar tijd voor heeft en ook heeft hij daar zelf een aantal keren gestaan voor de groep. Hij vindt dat er bij StartUp Nijmegen vele handige faciliteiten zijn om ondernemers op weg te helpen.

 

Netwerken, verkopen en gesprekken voeren

StartUp Nijmegen is een groeiversneller en niet zomaar een verzameling van bedrijven. Bij StartUp Nijmegen heeft Jasper een groot netwerk ontwikkeld, leren verkopen en is beter geworden in het voeren van gesprekken met klanten. Ook heeft hij geleerd hoe hij werkdruk kan omzetten in positieve energie.

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht