De Bedrijfskundewinkel gaat 2221 startende ondernemingen bellen


23 augustus 2017

StartUp Nijmegen, Rijk van Nijmegen 2025 en de Bedrijfskundewinkel van de Radboud Universiteit hebben de handen ineengeslagen voor een onderzoek ten behoeve van startende ondernemers. Onderzoekers van de Bedrijfskundewinkel zullen startende ondernemers binnen de regio benaderen, om kritisch te luisteren naar de wensen van deze ondernemers.

Met de resultaten van dit onderzoek kan het startupklimaat van de regio worden verbeterd, doordat de zeven gemeenten (Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen en Wijchen) worden geïnformeerd over wat een startende ondernemer wil. Dit kan zijn: het verschaffen van werkplekken, begeleiding, netwerkmogelijkheden en andere investeringen die startende ondernemers zullen helpen bij het groeien van hun onderneming. Hierbij is het van belang dat ondernemers duidelijk aangeven welke struikelblokken ze tegen zijn gekomen bij het opzetten en uitbreiden van hun onderneming en hoe dat anders kan. Slechts 53% van de Nederlandse startups overleven de eerste vijf jaar. Echter, onder begeleiding en acceleratie overleeft 89% deze cruciale periode. Om deze reden is het zowel voor de startups zelf als voor de gemeenten van belang om naar elkaar te luisteren.

De bedoeling van het onderzoek is dat het niet wordt gedaan door middel van een enquête met meerkeuzevragen, maar dat er juist goed wordt geluisterd naar de behoeften van de ondernemers door ze open vragen te stellen en met ze in gesprek te gaan.

In de gemeente Nijmegen lijkt de vraag naar ondersteuning van startups in ieder geval toe te nemen. Startup-accelerator StartUp Nijmegen zet zich in voor diverse startende ondernemers, door ze niet alleen een inspirerende werkplek aan te bieden, maar ook deze ondernemingen faciliteiten aan te bieden zoals 22 ervaren ondernemers die advies bieden, workshops, lezingen, spreekkamers, brainstormevenementen, lead generation-sessies, lightning talks, een deelauto, een deelfiets, acquisitiehulp en ook kunnen de ondernemers worden ingedeeld in intervisieteams, bestaande uit 5 startende ondernemers (de zogenaamde ‘BAM - focus op groei’-sessies). Naast alle relevante zakelijke hulp is het ook een dynamisch geheel met alle starters. Dat vertaalt zich terug in gezellige lunches, borrels en deelname aan het Pingpong-leaderboard. Dit alles, om startups te helpen succesvol te worden en zo het ecosysteem van het Rijk van Nijmegen te bevorderen.

 

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht