‘Het netwerk wat ik bij StartUp heb opgebouwd, is goud waard’ – Tao Heslenfeld oprichter en eigenaar van Tao.Co


12 december 2022

Als kind was Tao Heslenfeld (25) al heel ondernemend: van haar eigen bieb tot aan het spelen van postbode voor haar ouders. Van jongs af aan zocht ze al manieren om haar eigen geld te verdienen. “Het is altijd al mijn droom geweest om eigen baas te zijn. En nu komt die droom ook echt uit.”

 

Tao is afgestudeerd als industrieel ontwerper en startte Tao.Co met haar grafische kwaliteiten. “Als industrieel ontwerper ontwerp je allemaal verschillende producten en diensten”, vertelt ze. Tijdens mijn studie vroegen vrienden, kennissen en familie steeds vaker of ik iets voor ze wilde ontwerpen. Ik hielp ze met hun LinkedIn-foto, ontwierp gave plaatjes, noem maar op. In het begin waren het allemaal mensen uit mijn eigen kring, maar op een gegeven moment kreeg ik mensen die vroegen of ik een btw-nummer had. En dus startte ik Tao.Co op.”

 

Van branding tot fotografie

Tao.Co is een creatieve design- en fotografiestudio. “Ik merk dat ik het soms nog moeilijk vind om te zeggen waar ik nou echt in gespecialiseerd ben. Want qua fotografie gaat het bijvoorbeeld van branding tot aan bedrijfsfotografie en dat vind ik allemáál heel leuk: verhalen van mensen of bedrijven visueel maken op een manier die aansluit op hun doelgroep.”

 

“De combinatie van graphic design en fotografie is echt ideaal. Ondanks dat het twee verschillende dingen zijn, hebben ze ook veel raakvlakken. Daarin merk ik dat ik dingen die ik bij het ene heb geleerd ook weer bij het ander kan gebruiken. Daarom heb ik gekozen om het beide aan te bieden. En omdat ik het allebei superleuk vind, natuurlijk.”

 

Gepassioneerde ondernemers

Sinds oktober 2022 heeft Tao zich aangesloten bij StartUp. “Ik werd door Jan uitgenodigd voor een rondleiding, hij kwam via LinkedIn bij mij terecht. Het duurde uiteindelijk wel ongeveer een jaar voordat ik me ging inschrijven. Maar dat had niks met StartUp te maken, ik was zelf nog volop bezig met mijn studie die overigens ook nog in een andere stad was.”

 

Lid worden van de StartUp-community is een erg goede beslissing geweest als het aan Tao ligt. “Tot nu toe bevalt het me heel goed, want het netwerk wat je krijgt is echt gigantisch. Daar heb ik ook veel leads door gekregen: super waardevol.” Daarnaast heeft Tao ook enorm veel aan de andere ondernemers die bij StartUp rondlopen. “De sparmomenten met andere ondernemers zijn heel fijn. Ondernemen ziet er van buiten heel leuk en cool uit, maar het brengt ook onzekerheid. Zeker als je alleen bent, kun je je best eenzaam voelen als je al die beslissingen moet maken. En hoe fijn is het dan om zo’n netwerk van gepassioneerde ondernemers om je heen te hebben.” 

 

Eigen studio

Op dit moment onderneemt Tao parttime, maar dat ziet ze in de toekomst zeker veranderen. “Een eigen kantoor lijkt me echt heel gaaf, en dat ik dan uiteindelijk zelfs mensen ga aannemen. Als design- en fotografiestudio moet je eigenlijk ook wel een échte studio hebben natuurlijk”, glimlacht ze. 

Deel dit bericht