Stage lopen bij StartUp Nijmegen: “Het vertrouwen dat ik als stagiaire kreeg bij StartUp, is enorm waardevol” – Meike Stegeman, stagiaire bij StartUp Nijmegen


28 maart 2022

Niet alleen ondernemen, maar ook stage lopen bij StartUp Nijmegen is erg leerzaam. In een omgeving vol creativiteit en gepassioneerde ondernemers ontstaan de mooiste ideeën. Zo heeft Meike (18) tijdens haar stage ‘Gewoon doen! De podcast’ van StartUp Nijmegen bedacht en uitgewerkt. “Ik wilde iets nieuws bedenken wat echt een toevoeging aan StartUp zou zijn.”

 

Meike zit in haar laatste jaar van de studie Mediamanagement & Marketing aan het Grafisch Lyceum in Utrecht. Voor haar studie heeft ze vijf maanden stage gelopen bij StartUp Nijmegen. “Mijn moeder heeft zelf bij StartUp gezeten en via haar ben ik hier eigenlijk terecht gekomen. Toen heb ik een gesprek gehad met Dick en Eva en dat klikte meteen.”

 

Gewoon doen!

Met ‘Gewoon doen! De podcast’ geeft Meike wekelijks een podium aan alle (startende) ondernemers om zo tot de meest inspirerende verhalen te komen. “Zelf luister ik veel podcasts, dus het idee lag al binnen handbereik. Toen ben ik een plan gaan maken, heb ik onderzoek gedaan en ben ik dat vorm gaan geven. Hiervoor heb ik het internet afgezocht en ben ik veel met ondernemers in gesprek gegaan. Ook Eva heeft me enorm geholpen. Zij gaf me dan echt dat zetje in de rug als ik bijvoorbeeld mensen niet aan durfde te spreken”, legt Meike uit.

 

Dankzij al die gesprekken, kreeg Meikes plan steeds meer vorm. “Mijn idee was eerst om ondernemers tegenover elkaar te zetten en ze verschillende stellingen voor te leggen. Deze stellingen zouden ze dan met elkaar bespreken, waardoor er inspirerende of motiverende discussies ontstaan. Uiteindelijk bleek iets meer sturing wel handig, dus nu schuift Eva aan om het gesprek te leiden.” 

 

Toen het concept zo goed als stond, ontbrak alleen de naam nog. “Die is echt spontaan tijdens een wandeling met ondernemer Nick Beernink naar boven gekomen”, vertelt Meike. “Hij heeft mij ontzettend veel geholpen in het hele proces. Hij zei tijdens die wandeling dat ik het ‘gewoon moest gaan doen’. Toen dacht ik gelijk: dat wordt de naam! Ik heb Eva, Jan en vooral Dick moeten overtuigen van deze titel en dat is gelukt. Ik ben een logo gaan ontwerpen en echt aan de slag gegaan.”

De podcast wordt niet alleen op de socials van StartUp, maar ook op locatie gepromoot. “Zo heb ik de bestickering bedacht op de ramen van StartUp. Deze heb ik ontworpen samen met ondernemers. Wanneer mensen dan voorbijlopen zien ze staan: ‘Podcast opnemen? Hier kan het ook!’, om zo ook ondernemers van buitenaf te inspireren.”

 

‘Gewoon doen! De podcast’ is een enorm succes en Meike is dan ook erg trots tijdens het beluisteren van de afleveringen. “Ik heb met deze podcast van niets iets gemaakt: dat is supermooi! Het luisteren van de podcasts vind ik dan ook erg leuk. Ik ben best trots op mezelf en wil dit zeker blijven doen: unieke verhalen van mensen aanhoren en ook echt ondernemers verder helpen.” Ook nu haar stage bij StartUp is afgerond: “Ik ben nog steeds bezig met de podcast: ik edit de afleveringen en plaats ze elke week op de socials en Spotify.”

 

Een leerzame omgeving bij StartUp Nijmegen

“Ik heb bij StartUp ontzettend veel geleerd. Op zakelijk en persoonlijk gebied ben ik enorm gegroeid. Zo was ik eerst een verlegen meisje, maar voel ik me nu erg op m’n plek en durf ik met iedereen te praten. Ik heb dan ook veel vertrouwen gekregen van Dick, Jan en Eva. Ze vertrouwden mijn idee en zagen het als een echte toevoeging van StartUp, dat is heel speciaal”, zegt Meike.

 

“Aan het einde van mijn stage zei Jan tegen mij dat ik zo hard werk, dat ik gewoon een echte ondernemer ben. Toen ben ik wel even gaan nadenken om er misschien iets mee te gaan doen. De waardering die ik heb gehad van Dick, Jan en Eva heeft me een enorm warm gevoel gegeven, daar ben ik echt heel blij mee. Maar, eerst nog maar eens mijn stage bij VideoExpress afmaken. Een andere onderneming dat is aangesloten bij StartUp en waar ik terecht ben gekomen tijdens mijn stage hier.”

 

Helaas zit het team van StartUp vol met medewerkers waardoor er geen ruimte meer is voor stagiaires. 

Deel dit bericht