Van je hobby je werk maken


04 februari 2019

Van pubquiz tot popquiz

Pascal Ninaber, medeoprichter van Upbeatles, maakt, organiseert en presenteert quizzen. Van pubquiz tot popquiz: Upbeatles organiseert een grote variëteit aan quizzen in verschillende settings, zowel in de horeca als in de vorm van bedrijfsuitjes.

Upbeatles was voor Pascal een manier om van zijn hobby zijn werk te maken. Het idee voor het bedrijf ontstond vanuit zijn eigen interesse in (pub)quizzen, en het besef dat hij het zelf veel beter kon. Het eerste evenement vond plaats in een lokale kroeg, en van daaruit groeide het uit tot een bedrijf dat nu quizzen organiseert door het hele land.

 

‘Een pubquiz of popquiz als bedrijfsuitje is natuurlijk erg leuk voor het entertainment en om de sfeer te versterken, maar het is daarnaast ook ideaal om te zorgen voor meer verbondenheid bij een bedrijf.’

 

Voor elk wat wils

De quizzen van Upbeatles kunnen zo specifiek of algemeen zijn als een bedrijf wil. Hoewel het merendeel van de quizzen bestaat uit algemene kennis-quizzen over bijvoorbeeld muziek, films en sport, is het ook mogelijk om een quiz te laten ontwikkelen dat speciaal is afgestemd op het bedrijf dat eraan deelneemt.

Ook heeft Upbeatles thema-quizzen ontwikkeld die erg in trek zijn bij klanten. Zo zijn er bijvoorbeeld quizzen geweest met thema’s rondom Harry Potter, Disney en de populaire tv-serie Friends. En wanneer iedereen in de maand december de traditionele Kerstborrel houdt, dan is Upbeatles in deze zeer drukke periode veel op pad om een quiz te houden met als thema Top 2000. Deze themaquizzen lopen storm: menig quiz is vaak alleen via loting te bezoeken.

 

Sparren met andere ondernemers

Pascal is een van de pioniers van StartUp Nijmegen, waar hij in de beginfase van het kantoor deel uitmaakte van de eerste stroming ondernemers. Volgens hem is een van de grootste voordelen van StartUp Nijmegen dat ondernemers altijd collega’s om zich heen hebben om mee te kunnen sparren.

 

‘Je hebt mensen om je heen die voor dezelfde uitdagingen staan. Het leuke eraan is dat er steeds nieuwe mensen bijkomen. Dat maakt de omgeving zo dynamisch. Je kunt van elkaar blijven leren en ook wordt je netwerk constant groter. Je kunt er veel uithalen, maar het hangt uiteindelijk allemaal af van je eigen inzet.’

 

Tekst: Safak Ciftci

Deel dit bericht