Werken bij StartUp Nijmegen: ‘Bij StartUp leer je veel interessante mensen kennen’ – Tessa Pluk, Eventcoördinator bij StartUp Nijmegen


11 juli 2022

Niet alleen ondernemen, maar ook werken bij StartUp Nijmegen is erg inspirerend. Tessa Pluk (25) is eventcoördinator bij StartUp en doet dit met veel liefde en passie. “Ik heb het altijd al leuk gevonden om dingen te organiseren en mooie belevingen te creëren.”

Als eventcoördinator is Tessa een bezige bij en zorgt ze iedere keer dat een event tot in de puntjes is geregeld. “Van een vergunning tot aan de communicatie. Dat houdt het werk lekker dynamisch. En als je dan op dat evenement staat en ziet dat mensen het naar hun zin hebben, dan ben je wel even trots dat je dat voor elkaar hebt gekregen. Soms regel ik die dingen alleen, soms met externe partijen of collega’s”, legt Tessa uit.

 

De charme van ruimte voor verbetering

Tessa werkt sinds februari 2022 bij StartUp en heeft al een aantal grote events erop zitten. Waaronder de FuckUp Night en de tweede editie van de Testmarkt. “Bij evenementen is er altijd ruimte voor verbetering. Het hoeft niet perfect te zijn, want dat kan gewoon niet. Maar we leren natuurlijk altijd van evenementen en nemen die ervaringen mee naar komende events.” 

 

Dit alles doet Tessa gewoon naast haar studie. “Eva te Brinke volgt toevallig dezelfde premaster. Via een appje in onze groepsapp liet Eva weten dat er een vacature openstond bij StartUp. Dus ik waagde de sprong! Nu werk ik drie halve dagen naast mijn studie als eventcoördinator bij StartUp. Deze functie is een goede brug tussen Facility Management, de opleiding die ik heb afgerond, en Communicatie en Beïnvloeding, de premaster die ik nu volg.”

 

Dat geeft Tessa dan ook de kans om tijdens haar studie én op haar werk nieuwe dingen te leren. “Samen met Dick begeleid ik bijvoorbeeld minorstudenten van Eventmanagement. Het project heet Pitch for the Future en is ontwikkeld om startende ondernemers op weg te helpen. Tijdens die begeleiding leer ik stiekem ook weer veel. Zo herken ik mezelf soms in waar die studenten tegenaan lopen. Dat ze het bijvoorbeeld lastig vinden om mensen te bellen en bang zijn voor een afwijzing. Dat was ook iets waar ik in het begin moeite mee had. Maar dan is het een kwestie van de knop omzetten en jezelf eraan herinneren dat je iets voor elkaar moet krijgen”, aldus Tessa.

 

Werken bij StartUp Nijmegen: een echte aanrader

Kortom: werken bij StartUp Nijmegen doet Tessa met erg veel plezier. “Ik raad het iedereen aan. Het is een supermooie plek om veel mensen te leren kennen. Zeker als student bouw je hier een goed netwerk op. Het is een omgeving waarin je leuk werk kan doen in een goede sfeer. En je hebt er ook nog echt iets aan voor later. Je komt namelijk met zoveel mensen uit verschillende branches in aanraking, daar leer je enorm van.”

 

In het begin was het even wennen, maar al snel had Tessa haar draai gevonden. “In het begin zijn mensen vooral heel nieuwsgierig naar wie je bent en waarom je bent komen werken bij StartUp Nijmegen. Dat maakt het makkelijk om een gesprek aan te knopen.” Iets wat ze sowieso juist leuk vindt. “Ik ben extravert en direct. Ik vind het leuk om te praten en te vertellen. Eén van mijn sterke kanten denk ik. Ondernemers groeien ook niet als ze stil in een hoekje blijven zitten: datzelfde geldt voor mij.”

 

Op dit moment zijn er geen openstaande vacatures bij StartUp Nijmegen.

 

Deel dit bericht