BCMX.nl


Mijn naam is Bart Meindersma en ben eigenaar van BCMX.nl. BCMX staat voor Business Competitive MetriX en binnen BCMX.nl onderbouw ik proposities en offertes van bedrijven door middel van cijfers. Zo vertelt een propositie hoe problemen van jouw (potentiële) klant worden opgelost, wat de voordelen zijn van jouw product of dienst zijn en waarom de klant juist jouw product of dienst en niet dat van de concurrentie zou moeten kopen. Je kunt het ook anders verwoorden: met jouw propositie probeer jij je (potentiële) klant te overtuigen om jouw product of dienst af te nemen. De offerte is simpel gezegd een formeel aanbod tot het sluiten van een overeenkomst, maar in een offerte komen vaak aspecten uit de propositie terug. 
Elk bedrijf heeft een propositie en brengt offertes uit. Waar het bij een propositie of offerte feitelijk op neer komt is dat jij een prestatie- of verkoopclaim neerlegt bij jouw (potentiële) klant. Ter ondersteuning van een dergelijk claim wordt er vaak pragmatische argumentatie aangevoerd: bijvoorbeeld argumentatie op basis van voor- en nadelen (subjectief) van jouw product of dienst. Deze argumentatie moet ervoor zorgen maken dat de claim die jij in je propositie neerlegt, aannemelijk is of wordt voor jouw klant. Als jouw klant echter jouw argumentatie niet voor zoete koek aanneemt, dan zal je als verkoper evidentie (of bewijs) moeten aanbrengen om jouw propositie of claim te onderbouwen (objectief).
Kortom, samen met jou analyseren we jouw propositie en de doelstellingen van je klanten door middel van een simpele en eenvoudige ontwikkelde methodiek. Vervolgens gaan we op zoek naar data en bewijs die de claims uit je propositie en offertes onderbouwen. Het resultaat hiervan is dat jij je prestatie- of verkoopclaims kan onderbouwen op basis van werkelijk behaalde resultaten (concreet, meetbaar en verifieerbaar) en dat jouw klant direct kan concluderen dat hij bij jou aan het juiste adres is voor het behalen van zijn of haar doelstellingen. Kortom: klant overtuigd en deal binnen. 
Ik geef trainingen, begeleid bedrijven bij de implementatie van de methodiek en organiseer regelmatig workshops en masterclasses.

Contactgegevens

Ondernemer
Bart Meindersma

E-mailadres
info@bcmx.nl

Telefoonnummer
0621838278

Website
www.bcmx.nl/