Jan Slebus


Ondernemen heb je in vele vormen, van ZZP’er tot grote familiebedrijven, van volledig onafhankelijk tot zeer strikte franchising. Ik ben ruim 25 jaar verbonden aan 1 van de grootste franchiseorganisaties ter wereld waarvan de laatste 18 jaar als franchiser. De omschrijving van Wikipedia omschrijft franchise als volgt:

Een franchise is een methode van zakendoen waarbij een ondernemer, de franchisenemer, een contract sluit met de eigenaar van een handelsnaam, de franchisegever, die de franchisenemer het recht geeft om tegen betaling een zaak met die handelsnaam te exploiteren. Dit wordt veel gedaan bij supermarktketens en fastfoodrestaurants zoals McDonald’s en KFC en komt ook voor bij dienstverlenende bedrijven, zoals makelaardijen. Het van oorsprong Franse woord franchise, wat vrijdom of vrijstelling betekent, is via het Engels in het Nederlands terechtgekomen, en is afgeleid van franc (vrij). Het franchisecontract bevat het handelsconcept van de franchisegever waarin het verboden wordt voor de franchisenemer om van dit centraal gestuurde concept af te wijken.

Als Franchiser van McDonald’s met 3 restaurants rondom Nijmegen denk ik dat het niet aansluit bij mijn ervaring. Het is een vorm van ondernemen die je het beste kunt omschrijven als ondernemen met vrijheid in gebondenheid. In deze periode heb ik 7 jaar in het dagelijks bestuur gezeten van McDonald’s coöperatie verantwoordelijk voor Marketing en Communicatie.

 

Plan nu hier een spreekuur in met Jan!

Contactgegevens

Bedrijf/organisatie
McDonald's

E-mailadres
Jan.Slebus@nl.mcd.com

Telefoonnummer
06- 20 59 84 20