Jeroen Douglas


"Beste startende ondernemers,
Als geboren en getogen Nijmegenaar, en zelfs afgestudeerd en PhD doorlopen aan de Radboud Universiteit, ben ik het levend bewijs geworden dat onze stad grenzeloos verre ambities kan hebben. In 1992 begon ik mijn post-universitaire loopbaan als campagnemedewerker bij de toen nog kleine stichting Solidaridad met slechts 7 medewerkers.  Intussen ben ik algemeen directeur van Solidaridad Network. Met mijn directieraad stuur ik onze programma’s aan in 45 landen, met 950 stafleden en een jaarbudget van rond de €60 miljoen investeringskapitaal in duurzaamheid.
Bij Solidaridad was ik mede-grondlegger van Fairtrade (eerder bekend als keurmerk Max Havelaar), en heb ik aan de basis gestaan van tal van succesvolle en ook minder succesvolle innovaties rond tropisch fruit, soja, palmolie, kleding & textiel, rietsuiker, melk, vlees, aquacultuur, en ook IT oplossingen rond FairData. Als onderdeel van onze commodity programma’s heb ik partnerschappen gebouwd met tientallen kleine, middelgrote en ook beursgenoteerde firma’s, alsmede met tal van kenniscentra en maatschappelijke organisaties.
Tussen 2004 en 2015 was ik woonachtig op diverse plekken in de wereld (Zuid Amerika, Afrika, Azië), met als hoofdtaak onze regionale expertise centra en landenkantoren op te bouwen. Ik heb daarmee onze netwerkorganisatie vormgegeven tot het vehikel het momenteel is.
Voor Start Up Nijmegen wellicht interessant: ik beheer momenteel een investeringsfonds voor mondiale innovaties op thema’s food & agri, water, en klimaat in met name de tropen voor kleinschalige landbouw, mijnbouw en primaire industrie. 
Ik ben erg nieuwsgierig naar Nijmeegs ondernemend potentieel, en uiteraard, duurzaamheid is mijn passie en specialiteit.” 
 

Contactgegevens

Bedrijf/organisatie
Jeroen Douglas

E-mailadres
jeroendouglas@me.com

Website
www.solidaridad.nl/