De perfecte pitch: Workshop Walter Fauser (Druten)


Deze workshop wordt aangeboden aan ondernemers in Druten

Over indruk maken

'Heb jij er al eens écht bij stilgestaan hoe jij als persoon overkomt?' Het is dagelijks van belang om een positieve en prettige indruk achter te laten bij anderen. Bij vrienden, collega’s en andere relaties. Binnen enkele seconden vormen mensen een oordeel over jou en je boodschap. Bewust en onbewust. De zogenaamde ‘eerste indruk’ heeft invloed op hoe jij als persoon wordt beoordeeld. Maar hoe kom jij over?

 

Als we ons presenteren, dan geven we met name aandacht aan de inhoud van ons verhaal. De inhoud is slechts een zeer gering percentage van onze dagelijkse communicatie. De invloed van je uitstraling, je uiterlijk en je lichaamstaal is zeer bepalend bij de eerste indruk. In deze workshop ‘pitchen’ gaan we concreet aan de slag. We leren goed te kijken en geven feedback op wat we van anderen zien. Boeiend, confronterend maar vooral leerzaam.

 

Walter Fauser

Walter Fauser is eigenaar, adviseur en trainer van Onder De Indruk, expert op het gebied van de persoonlijke presentatie en profilering. Walter heeft een brede verkoopervaring opgedaan in diverse commerciële functies. Hij helpt graag organisaties en mensen om zich krachtiger en echt persoonlijk te presenteren.

 

Inleiding

Op veel momenten worden we gevraagd in kort tijdbestek aan anderen te vertellen wie we zijn, wat we doen en waarom anderen voor jou moeten kiezen. Vaak wordt ons maar weinig tijd gegund om ons eigen verhaal te vertellen. In een zakelijke omgeving moet je regelmatig je bedrijf, dienst of product verkopen aan je toekomstige klanten. Kort vertellen over jezelf en je organisatie vraagt een goede voorbereiding, durf en veel oefening. Je krijgt immers maar een keer de kans om een onuitwisbare eerste te maken!

 

Resultaat

Je krijgt kennis en vaardigheden van het geven van een professionele, korte zelfpresentatie, de elevator pitch. Vol zelfvertrouwen presenteer jij jouw overtuigende, volledige en krachtige pitch. We gaan samen aan de slag met de acht ‘W’s’ die je helpen structuur aan te brengen in je verhaal. De workshop geeft alle ins en outs voor een indrukwekkende pitch die anderen nooit meer vergeten.

 

Doelgroep

Personen die zich zakelijk of privé moeten presenteren aan anderen. Denk hierbij aan activiteiten zoals netwerken, borrels, presentaties en andere sociale of zakelijke bijeenkomsten.

 

Onderwerpen

- Voorbereiding en basisprincipes van je pitch

- Structuur aanbrengen in je boodschap

- Zelfverzekerd en betrouwbaar overkomen

- Uiterlijk en uitstraling

- Houding en gedrag

 

Werkwijze

De deelnemers krijgen instrumenten aangereikt om een professionele, overtuigende en heldere pitch te geven. Een belangrijk onderdeel is het herhaaldelijk oefenen van diverse pitches in de praktijk. Tijdens de pitches ontvangen de deelnemers direct concrete feedback op hun presentatie waarbij veel aandacht wordt gegeven aan de non-verbale communicatie. Voorafgaand aan de workshop ontvangen de deelnemers per e-mail een kleine opdracht zodat je goed voorbereid aan de slag kunt op de avond zelf.

  

Jouw investering

Voor deze leerzame bijeenkomst vragen we je of je eerste schetsen van je pitch wilt voorbereiden. Welke hulpmiddelen zet je in? Je mag je bedrijf, product, idee of zelfs vraag presenteren. Het gaat hierbij minder om de inhoud maar meer hoe je die inhoud overbrengt.

Locatie: ruimte Druten, Gemeentehuis Druten     

 

Data & inschrijven

Er zijn geen data gevonden waarvoor je jezelf kunt inschrijven.