Zachte coaching, harde munten? Hoe krijg ik meer omzet als Coach


Op 9 oktober geeft Sieds Rienks een workshop bij Startup Nijmegen over de marketing van jouw (coachings) praktijk. Hij verbaast zich al jaren over de vaak te lage omzet die in de reguliere coaching wordt behaald. Stel dat je een omzet van bv €65.000, €130.000 of €240.000 zou willen hebben, dan moet je daar echt iets voor doen. Het kan. Maar het komt niet vanzelf. En heel veel van je collega’s halen geen belegde boterham uit hun praktijk. Hoe komt dat?

Sieds zal allerlei succesvolle voorbeelden geven, uit Nederland en Belgie, Oostenrijk, Duitsland en de UK. Van goede praktijken, trainingsbureaus, kindertrainers, gezinsrelatie-coaches, arbeidscoaches, topsegment begeleiders, consultants. Daar heb je marketing bij nodig, duidelijke keuzes, een heldere presentie en bovenal een heldere belofte aan je klant. De belofte die vervuld wordt als je met jou in zee gaat.

Het zal voorbeelden “regenen” vanuit marketing, social media, netwerkgesprekken, je eigen presentatie en bovenal je presentie, de kracht van positieve psychologie en oplossingsgerichte interventie. Het zoeken naar de juiste persona in je doelgroep, je “branding” in de markt, het eerlijke tarief en de oplossing van dilemma’ s met financieel minder daadkrachtige cliënten. Het weggeven van je kennis en methode, het aanleren van vaardigheden.

Veel coaches zullen mogelijk “griezelen” van mijn aanpak. Ze zijn van mening dat coaching en omzetverwachting niet samengaan. Ik ben dus niet van die stroming. Maar luister dan toch maar eens. Het kan ook jou helpen je eigen toko op de voor jou beste manier neer te zetten. 

Ik zal daar als met een sneltrein doorheen gaan. Behandelprincipes en successen. In het tweede deel na 18 uur gaan we (veel rustiger) op zoek naar jou. Gebruikmakend van oplossingsgerichte interventie (Solution Focus) gaan we werken aan jouw profiel, jouw presentie, jouw omzet. Kortom: jouw succes!

Bio Sieds Rienks

Het beste kun je op Linkedin kijken naar Sieds profiel. Dit is de url:  https://www.linkedin.com/in/sieds-rienks/. Samengevat heeft hij een rijke carrière als psycholoog, bestuurder en ondernemer in zorg en bedrijfsleven achter de rug. Hij werkt, ondanks zijn 69 jaar, nog voluit voor ondernemingen, instellingen en individuen. Als consultant, als coach, maar ook als spreker op vele internationale bijeenkomsten in heel Europa. En hij helpt veel bedrijven met het realiseren of ontwikkelen van hun veranderstrategie.

Het helpt als je voorafgaand aan zijn verhaal een aantal websites bezoekt. Alle zijn voorbeelden van succesvolle praktijken met goede omzetten. Maar ook allemaal met een verhaal. Sieds gebruikt die verhalen om zijn boodschap te verhelderen. Hij kent deze companies uitputtend en is er vaak als consultant aan verbonden. Een greep uit zijn portfolio (er zijn er nog veel meer):

www.solutionfocus.nl

www.mastersinconflict.nl

www.hetontwikkelpunt.nl

www.sciotiel.nl

www.ilfaro.be

www.skillscoaching.net

https://www.happyfamilies.nl

www.louiscauffman.com

http://www.yesand.eu

www.iccconique.de

www.brainstax.com

Planning:
16.45 inloop
17.00 start
18.00 eten
18.30 vervolg
19.30/20.00 einde

Locatie:
Stationsplein 26
6512AB, Nijmegen

Het volgen van de workshop is volledig GRATIS, voor iedereen. Dus ook voor (startende) ondernemers die niet aangesloten zijn bij StartUp.

Wil je als student van het ROC, HAN of RU meedoen? Vermeld dan onder het kopje “organisatie” jouw opleiding.

Bij afmeldingen korter dan 24u van tevoren brengen we echter tien euro (ex. btw) in rekening.

Data & inschrijven

Er zijn geen data gevonden waarvoor je jezelf kunt inschrijven.