‘Je haalt betere resultaten als ieders eigen talenten benut worden’ – Laura Halma van Halma Coaching


01 juni 2021

‘Je haalt betere resultaten als ieders eigen talenten benut worden’ – Laura Halma van Halma Coaching

 

Door: Jodi van tekstbureau Letterdesk

 

Dankzij haar studie- en werkervaring bij verschillende bedrijven deed Laura veel mensenkennis op. Op jonge leeftijd kwam ze in contact met teams en groepsdynamiek waardoor ze steeds beter aanvoelde welke mensen goed konden samenwerken. Ze dook verder de wereld in van gedrag en drijfveren en helpt nu zzp'ers en teams binnen mkb’s zichzelf beter te leren kennen zodat ze beter in hun vel zitten en dus beter werk afleveren.

 

Kwaliteiten herkennen en toepassen

Laura bespreekt de resultaten daarna in individuele gesprekken. En dat kan soms best confronterend zijn, geeft ze toe: “Mensen kunnen soms best schrikken als ze de analyse lezen. Maar door alles te bespreken, vinden we kwaliteiten waarmee we een positief gevoel creëren en zodat mensen weten hoe ze die kunnen inzetten.” Het verkrijgen van zelfinzicht vormt dus de basis van Laura’s aanpak. En door al die individuele inzichten te combineren in een teamanalyse, wordt vervolgens een plan gemaakt waarmee het vooraf bepaalde doel kan worden behaald. 

 

Beter in je vel betekent beter in je werk

Maar hoe zorgt meer zelfinzicht voor het behalen van een werkgerelateerd doel? “Doordat je inzicht krijgt in je eigen gedrag en communicatievoorkeuren en in die van je collega’s, ontstaat er meer begrip voor elkaar”, vertelt Laura enthousiast. “En als je weet waarom een ander doet wat ie doet, kan je daarop anticiperen. Het doel is dus niet om jezelf of een ander te veranderen, maar juist om elkaar beter te bereiken. Dan gaan mensen met veel meer plezier naar hun werk.”

 

Wat je leuk vindt, geef je meer aandacht, en wat je aandacht geeft, groeit: “Het is een positieve vicieuze cirkel. Hoe beter je weet hoe je met je kwaliteiten kunt bijdragen aan het bedrijf of de organisatie, hoe beter je ook kunt presteren.” Die menselijke aanpak en concrete handvatten maakt Halma Coaching onderscheidend en uniek, stelt Laura: “Andere trainingen en coachingstrajecten geven inzicht en info, maar adviseren onvoldoende wat je met al die inzichten kan doen. Bij mij krijgen ze die extra stap wél: ik leer bedrijven en ondernemers een bepaalde denkwijze waardoor ze ook in de toekomst weten hoe ze uitdagingen met hun interne kwaliteiten en talenten kunnen aanpakken.”

 

Lef tonen en blijven leren

Het was Laura na haar afstuderen al snel duidelijk dat ze als ondernemer aan de slag wilde. “Ik merkte dat ik mijn ideeën bij vorige stages en bijbanen niet kon implementeren, terwijl ik wel steeds dezelfde problemen zag terugkomen. Als ondernemer met een eigen plan en visie kan ik die problemen wél op mijn manier aanpakken en kan ik mijn creativiteit kwijt.”

 

Dankzij haar winst tijdens ZomerOndernemer Rijk van Nijmegen in 2020, kwam ze bij StartUp Nijmegen terecht. Daardoor kreeg haar inspiratie een boost en werden haar ideeën steeds concreter. “Onderdeel zijn van de SUN-community werkt prikkelend, inspirerend en motiverend. Ondernemen kan best eenzaam zijn, maar bij SUN voelt het alsof je collega’s hebt.” Ook leerde Laura dankzij andere ondernemers om risico’s te nemen. Iets wat ze nog best lastig vindt: “De gok wagen blijft spannend, net als acquisitie doen. Je bent qua inkomen namelijk compleet afhankelijk van jezelf. Maar ervaringen met elkaar delen helpt goed!”

 

Grootse dromen

Op dit moment focust Laura zich vooral op landelijke bedrijven en organisaties in de dienstverlening. Maar ook bedrijven uit andere sectoren zijn welkom: “Zolang ik met mijn ervaring en expertise een verschil kan maken, help ik graag!” Over een aantal jaar hoopt ze ook internationale bedrijven voor langere tijd te mogen coachen. “Dat ik dan bijvoorbeeld alle teams uit een groot internationaal bedrijf mag analyseren en voor een langere periode mag begeleiden.”

 

Allemaal met als doel duurzame teams te creëren, waar mensen goed in hun vel zitten en waar doelen worden behaald. “Als mensen hun werk leuker vinden, in plaats van het gevoel hebben alleen maar te ‘moeten’, houden ze het langer vol. Een goede basis is ontzettend belangrijk.” Veel ambities en grote dromen dus, maar: “Iemand zei me ooit: ‘You should never get too comfortable. Because if you get too comfortable, you stop learning.’ En dat kan ik alleen maar beamen.” 

Deel dit bericht