“Voor mij is ondernemen het combineren van je passie met efficiënt inkomsten verdienen” - Maurice Jeunhomme


05 februari 2024

Door Zoë Backbier van StartUp Nijmegen

 

Sinds zijn 21e is Maurice Jeunhomme werkzaam als ondernemer. Destijds was Maurice net klaar met zijn opleiding als meubelmaker en lagen de banen voor het oprapen. Een probleem: hij zocht meer verantwoordelijkheid en uitdaging. Daarom maakte Maurice de keus om binnen de horeca als freelancer aan de slag te gaan. Eenmaal in de evenementenwereld kreeg hij de smaak voor ondernemen te pakken en zette hij zijn eigen bedrijf Symmetric Studio’s op. Inmiddels is er een samenwerking ontstaan met Insomnia Rentals & Events, waar ze de clubinrichting verzorgen voor onder andere Club Freya, Parasol en evenementen tijdens het Amsterdam Dance Event.

 

Ondernemer met vrijheid

Maurice werkte op en af in loondienst en werd zich er steeds bewuster van dat dit leven niet bij hem paste. Hij besloot het roer om te gooien omdat hij op zoek was naar meer vrijheid. “Ik vond het niet erg om in twee weken tijd 150 uur te werken, zolang ik daarna maar kon doen wat ik leuk vond. Om als starter te kunnen doen wat je leuk vindt, is het ook nodig om efficiënt te werken en geld te verdienen. Dat is de tweespeling die ik combineerde toen ik startte met ondernemen. Het creëerde ademruimte voor mij als ondernemer”. Vanaf dat moment is hij begonnen met het bouwen van zijn bedrijf en kwam er langzaam steeds meer vrijheid in: “een ondernemer werkt elke dag van de week aan zijn bedrijf. Ik ben nu gegroeid naar een opzet waarin ik efficiënt aan mijn bedrijf kan werken en daarnaast de vrijheid heb ik die ik nodig heb als ondernemer”.

 

Vallen en opstaan

Maurice werkt al lang aan zijn bedrijf. “Het begon allemaal door mijn werk in de bruiloften branche en vanuit daar is het voort gaan bouwen vanuit mijn passie voor het nachtleven. Ik begon met het uitwerken van een concept waarin in licht en muziek combineerde op bruiloften en kwam er al snel achter: nobody cared. Dit leek misschien in eerste instantie een fout, maar hieruit ontstond mijn passie voor visualisatie van gevoel bij muziek vertalen naar licht en sfeer”. Het nemen van risico’s en het maken van fouten was dus nodig om tot een succesvol idee te komen.

 

Maurice wilde zien hoe hij zijn concept kon realiseren en uitbouwen. Hij is inventief en startte samen met vrienden met het bouwen van installaties. “We kochten online materialen op en bouwden de installaties. In het begin boden we maar vier rekjes aan, maar vanaf dat moment is het snel gegaan en is ons aanbod alleen maar groter geworden”.

 

Groeien in Nijmegen

Ondertussen zorgde ze ervoor dat alle partijen waar ze eerder mee samen hadden gewerkt op de hoogte waren van hun plannen voor nieuwe installaties waar ze aan werkten. Zo onderhielden ze niet alleen een sterke relatie met hun netwerk, maar breidden ze hun eigen kringen uit. Zijn installaties waren op steeds meer evenementen in Nijmegen te zien en begonnen ook op te vallen bij de grotere partijen in de regio. “Vanaf dat moment hadden we ons krediet verdiend en ging het hard. We konden opschalen wat het mogelijk maakte om hele club inrichtingen te verzorgen. Inmiddels zijn we vaste producent van onder andere Parasol en Off The Grid, en mogen we ook evenementen in Amsterdam produceren.”

Maurice kijkt met plezier terug naar wat hij de afgelopen jaren allemaal heeft geproduceerd en is trots op de erkenning die zijn producties krijgen. “Mensen denken heel snel dat ze ook wel kunnen wat jij kan, wat vakmanschap erg ondergewaardeerd maakt. Gaandeweg kwam ik erachter dat de visie van ons concept uniek is. Dit had ik van tevoren niet verwacht.” Het feit dat zijn product zichzelf hiermee zo onderscheid in zijn markt bracht hem erkenning voor zijn vak.

 

Dealen met uitdagingen

Hard werken en je blijven onderscheiden van de rest heeft zijn concept sterk gemaakt. “Ik was in het begin heel bang dat mijn idee zomaar gekopieerd kon worden, alleen in de praktijk blijkt dat het mensen niet lukt. Het gevoel achter je concept is het belangrijkste”.

 

Als ondernemer zag Maurice de grootste uitdaging in efficiënt werken. “Inmiddels is dat opgelost doordat ik werk bij StartUp. Ik ben hier naartoe gekomen omdat ik merkte dat de werkzaamheden die ik minder leuk vind om te doen bleven liggen. Nu kom ik hier, sla ik mijn laptop open en ga ik echt wat doen. Thuis kon ik nog wel eens duizend-en-een andere dingen gaan doen en hier pak ik efficiëntie”.

 

Als Maurice aan de toekomst denkt, denkt hij “meer en groter”. Hij bouwt verder op zijn product en installaties maar wil blijven ontwikkelen en kijken wat er allemaal nog meer mogelijk is. “Ik wil unieker worden en blijf door ontwikkelen”.

 

Wil je net zoals Maurice structuur aanbrengen in jouw werkweek door op ons kantoor samen met gelijkgestemde ondernemers te werken? Kom langs bij StartUp Nijmegen voor een kop koffie en een vrijblijvende kennismaking.

 

Deel dit bericht