‘’We hebben altijd al de insteek gehad van gewoon doen. Wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?’’ - Mitch en Jeff Janssen van Rage Room Smash it


29 februari 2024

Door Eva te Brinke van StartUp Nijmegen

 

Anderhalf jaar geleden ontstond het idee voor Mitch en Jeff om te starten met een Rage Room, niet wetende dat ze vandaag de dag de boekingen bijna niet meer bij kunnen houden. Het ging sneller dan ze hadden verwacht. Bij de Rage Room van Mitch en Jeff kun je met een groep langskomen om al je frustraties eruit te slaan, of gewoon omdat het een leuke activiteit is. Van flessen tot stoelen en banken, niets is te gek. Sinds de opening van het pand kijken de twee broers elkaar vol trots aan. "Als ondernemer bepaal je zelf wat je wil doen, in plaats van dat iemand tegen je zegt dat je iets moet doen."

 

Een achtergrond in de zorg

Naast het feit dat de broers elkaar konden vinden in het ondernemerschap, hebben ze ook veel raakvlakken in de zorg. Zo heeft Jeff de studie verpleegkunde afgerond. "Na mijn studie verpleegkunde heb ik anderhalf jaar gewerkt als flexmedewerker bij een zorgorganisatie. Dat kon ik mooi in de avonden doen om overdag aan Smash te bouwen." Hoewel dit een drukke periode was waarin snel een werkweek van 60 uur werd aangetikt, voelde dit niet zo. Mitch kon, net zoals Jeff, een goede combinatie maken. ‘’Jeff was iets eerder klaar met de opleiding, dus ik was tijdens mijn studie Social Work al snel aan de slag gegaan met Smash it. Daardoor had ik ook veel vrijheid zodat we onze tijd zo in konden delen dat we konden bouwen aan het bedrijf."

 

We misten iets wat bij ons past

Voordat ze begonnen met Rage Room Smash it, hadden ze al geproefd van het ondernemerschap. Daarin waren ze beiden meteen verliefd geworden op het ondernemen, vertelt Mitch met een glimlach op zijn gezicht. "Hiervoor hadden we een eigen bedrijf richting de e-commerce. We dachten meteen, dit is geweldig. Maak je fouten, dan zijn het jouw fouten, en boek je successen, dan zijn het jouw successen." Terwijl ze terugblikken op deze periode, vertelt Jeff dat het niet goed genoeg was om ermee door te gaan. "Het gaf geen voldoening, maar we wilden wel verder met ondernemen. We misten alleen iets wat bij ons past."

 

Van idee tot een idee met potentie

Gelukkig kwam daar al snel het idee om te starten met een Rage Room. Hoe ze op dat idee zijn gekomen, weet Mitch nog vol lof te vertellen. "Ik zag het op Snapchat voorbij komen. In Amerika heeft elke stad een Rage Room. Toen ik het zag, zei ik direct, dit gaan we doen. Hoewel het begon als een grap, werd het steeds serieuzer." Mitch had er al snel vertrouwen in, terwijl het idee nog even moest indalen bij Jeff. "Het duurde even voordat ik er potentie in zag, maar toen we zagen dat elke Rage room in de Benelux was volgeboekt, besloten we ervoor te gaan. Toen sloten we meteen aan bij StartUp."

 

De start van een nieuwe ontdekkingstocht 

Bij die start was het een nieuwe ontdekkingstocht, waarin alles nog een raadsel was voor de twee broers. Volgens Jeff was het ondernemingsplan voor de financiering daar het belangrijkste aandeel in. "Voor ons was het een raadsel, maar met het ondernemingsplan word je snel gedwongen om overal over na te denken. Je kunt niet zomaar beginnen en denken 'oh, dat is een leuk idee'; je wordt echt gedwongen om overal over na te denken." Mitch vult daarop aan: "We zagen toen we met de cijfers bezig waren dat we echt naar de volgende stap gingen. We gingen eerst kijken bij een andere Rage Room in België. Toen dachten we vooral, dit kunnen we beter."

 

Een locatie en financiering

Eenmaal op zoek naar een locatie was het nog best lastig om een plek te vinden waarin ze het concept begrepen, geeft Jeff aan. "Toen we op zoek gingen naar een locatie was het best lastig; ze zagen vooral dat je alleen dingen ging slopen. Per toeval zagen we deze locatie, de eigenaar vond alles goed. Toen hebben we gelijk de financiering afgerond. Binnen twee weken was het klaar. Toen ging het echt snel."

 

Hoewel de jongens nog niets aan marketing hebben gedaan, stromen de boekingen nu al binnen. Dat geeft ze het volste vertrouwen. Hoewel ze nog tien andere ideeën hebben, weet Mitch dat het belangrijk is om focus te houden. "We hebben echt veel nieuwe ideeën, zoals een nieuwe locatie of juist op locatie langsgaan met bijvoorbeeld een bakwagen. Maar nu focussen we eerst op het steeds verbeteren van dit concept." 

 

Dankzij jullie weten we bij wie we aan moeten kloppen 

Hoewel ze weten dat alles heel snel is gegaan, bevestigen ze ook dat ze zonder StartUp niet zouden staan waar ze nu zijn. "We raden echt iedereen aan om bij StartUp aan te sluiten door het netwerk en de werkplek. Je bent echt omringd door andere ondernemers. De een is verder dan de ander, maar iedereen is echt aan het knallen. Dat is echt motiverend. Daarnaast zijn de sparsessies echt ideaal.  Voor de algemene voorwaarden, video, financiering, het licht en geluid, is alles via jullie gegaan. Je doet het zelf, maar dankzij jullie weten we wel waar we moeten aankloppen."


Wil jij net zoals Mitch en Jeff van idee tot uitvoering gaan? Kom eens langs voor een kopje koffie. We denken graag met je mee wat de mogelijkheden zijn.Deel dit bericht