Pitch & win jouw eigen bedrijf én een vliegende start


WORD JE EIGEN BAAS! MET STARTUP NIJMEGEN

Altijd al willen ondernemen, maar geen inspiratie voor het perfecte bedrijfsidee? StartUp Nijmegen helpt je op weg. Tijdens Word je eigen BAAS! op 13 oktober maak je kans om op 1 van de 4 bedrijfsideeën te winnen. Hoe je een van de vier ideeën wint? Met een pitch van vier minuten! 

 

Het blijft niet bij een bedrijfsidee. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat je een uitstekende start krijgt als ondernemer. Het totale prijzenpakket is ruim 15.000 euro waard! Meedoen? Neem dan contact op met Tessa Pluk via tessa@startupnijmegen.nl. Schrijf je in door een motivatiebrief, je CV en contactgegevens aan te leveren. Zorg dat jouw inschrijving vóór 5 oktober 23.59 uur binnen is. Je hoort uiterlijk 6 oktober of jij bent uitgekozen om te pitchen voor onze jury.

 

HET PRIJZENPAKKET

€2500,- prijzengeld vrij te besteden gesponsord door de Gemeente Nijmegen.

De Gemeente Nijmegen stelt sponsorgeld ter beschikking om jong ondernemerschap in het Rijk van Nijmegen te stimuleren. Het geld mag alleen geïnvesteerd worden in de onderneming. Het is verboden het geld voor privézaken te gebruiken. 

 

6 maanden werkplek en begeleiding bij StartUp Nijmegen t.w.v. €1470,-

StartUp Nijmegen begeleidt startende ondernemers uit het Rijk van Nijmegen bij het opstarten van een eigen bedrijf. Naast een flexwerkplek biedt StartUp Nijmegen een groot netwerk en een dynamische werkomgeving met boostprogramma’s, mede-ondernemers en nog veel meer zodat startende ondernemers ambities waar kunnen maken.

 

Individuele begeleiding van een businesscoach met ondernemerservaring

Roeland Bridié, InterTransfer

Roeland is een betrokken, oplossingsgerichte, positief ingestelde, no-nonsense ondernemerscoach. Vanuit zijn eigen ervaring kent hij de uitdagingen die ondernemerschap met zich meebrengt: geen wijsheid uit een boek, maar ‘real life’ tools.

Als ervaren ondernemer en sparringpartner voor ambitieuze ondernemers helpt hij je graag op weg! Dat doet hij met een coachingstraject van zes maanden, bestaande uit: 

 • 9 individuele coachingsgesprekken bij SUN of digitaal.
 • 3 evaluatiegesprekken (elke 2 maanden) met de aanjagers van StartUp Nijmegen.
 • Deelname aan mijn workshop Hocus-Pocus-Focus.

Roeland is de coach van het bedrijfsidee Medimee.

 

Lizanne Jakobs, Brilliant Work

Lizanne is de oprichtster van Briljant Work, in 2022 verkozen tot het beste bedrijfcoachingsbureau van Nederland. Wil je sneller en met minder hobbels op de weg aan de slag met het business-idee van StartUp Nijmegen? Dan ondersteunt Lizanne Jakobs je hierin graag. Wat je krijgt:

 • 10 uur starterscoaching bij SUN of digitaal met hulp op de volgende thema's:
 • Concrete doelen stellen voor je bedrijf voor de komende 3 jaren.
 • Een actieplan maken met je prioriteiten van de komende 12 maanden, hoe en wanneer je die gaat doen en/of een sales en marketingplan hoe je leads gaat werven en klanten binnenhalen.
 • Coaching hoe je het beste verkoopgesprekken kunt voeren in jouw sector.
 • Begroting maken indien het bedrijf ook echt investeringen eist of seizoensgebonden is.
 • Samen bekijken wat precies jouw rol is, welke vaardigheden je daarbij nodig hebt en wat je kunt uitbesteden of automatiseren.
 • Training op de ondernemersvaardigheden die je nodig hebt of wenst.
 • Sparren over keuzes die op je pad komen en focus houden op je prioriteiten

Lizanne Jakobs is de coach van het bedrijfsidee Dream Job.

 

Cees van Diemen, SBRN Projecten

Sinds 1990 is Cees werkzaam op het gebied van ondernemerschap, eerst vanuit een Stichting, sinds 2000 als zelfstandig ondernemer. Zijn aanpak is pragmatisch, maar hij heeft zeker oog voor de sociale aspecten van het ondernemen en de ondernemer als persoon. 

Ondernemen is voor hem doen, doen en doen! Op je bek gaan is beter dan toekijken. Leer van je fouten want er zijn geen fouten. Ondernemen is vooral ook LEUK.

Zijn aanbod bestaat uit:

 • 9 individuele coachingsgesprekken bij SUN of digitaal.
 • 3 evaluatiegesprekken (elke 2 maanden) met de aanjagers van StartUp Nijmegen
 • Toegang tot sbrn.online, de online coach

Cees van Diemen is de coach van bedrijfsidee The Climate Changers.

 

Ton Foks, Prospktr

Sinds 2020 is Prospktr voor tientallen ondernemers groot en klein dé partij om te helpen bij de groei van hun bedrijf. Naast hun makkelijke groeiplannen en handige tools staan ze vooral bekend om hun energieke begeleiding die vaak net zo rechtdoorzee als voor zijn raap is.

In hun aanpak zetten wij 'ondernemerschap' centraal. Daarmee bedoelen ze het zinvol en praktisch bezig zijn met kostbare tijd en geld én het accepteren van een gezonde dosis risico met daarbij een eetlepel onzekerheid. De begeleiding bestaat uit:

 • Maandelijkse coaching- en voortgangssessie (6x) bij SUN of online.
 • Toegang tot en uitleg over handige zakelijke tools en canvassen.
 • 3 evaluatiegesprekken (elke 2 maanden) met de aanjagers van StartUp Nijmegen
 • Toegang tot ons waardevolle netwerk van experts en investeerders.

Ton Foks is de coach van bedrijfsidee My Pop-Up Kitchen.

 

Merkstrategie en branding door Kenmerk t.w.v. €3.495,-

Aan de hand van een merksessie brainstormt Kenmerk met jou over de kern van jouw merk en welke koers je wilt varen. Ze werken een merkstrategie uit met alles wat jij nodig hebt om jouw merk een ijzersterk gezicht te geven. Deze basis gebruiken ze om de visuele huisstijl kloppend te maken en jouw merk een krachtige basis te geven. 

 

Website ‘Orang Oetan pakket’ door Monkey Vision t.w.v. €2.495,- (incl. webdesign door Kenmerk)

Een website is hét online visitekaartje van je bedrijf. Kenmerk helpt je aan de hand van een intake en jouw merkstrategie aan een webdesign die volledig past bij de stijl van jouw bedrijf en het doel van jouw website. Monkey Vision bouwt dit webdesign custom in WordPress tot een unieke en werkende website! 

 

Marketing SEO starterpakket door Outer Space t.w.v. €350,- 

Word vindbaar! Je krijgt een SEO starterspakket bestaande uit een nulmeting op jouw website, aanmelding in Google My Business, Google Analytics en Rankmath. Daarnaast wordt er een snelheids- en afbeeldingsoptimalisatie uitgevoerd. Ten slotte krijg je een uitgebreid vervolgadvies om aan de slag te gaan met je vindbaarheid.

 

Opstellen van de jaarrekening van het eerste boekjaar door Blokland & Duin t.w.v. €1000,-

Een overzichtelijke jaarrekening is een uitstekende start voor je nieuwe onderneming. Blokland & Duin helpt je met het opstellen van de jaarrekening, zodat je zeker weet dat deze helemaal compleet én correct is. 

 

Bedrijfsprofiel en persbericht op MT/Sprout t.w.v. €349,-

MT/Sprout is het platform voor ondernemers achter snelgroeiende startups en scaleups en het leiderschapstalent binnen serieuze organisaties. Je bedrijfsaccount blijft permanent actief en vergroot de zichtbaarheid van jouw bedrijf. Via dit bedrijfsaccount kun jij een persbericht plaatsen met inhoud naar keuze voor het verder vergroten van jouw bereik én zichtbaarheid.

 

Workshop op maat van tekstbureau Letterdesk t.w.v. €600,-

Goede webteksten en blogs schrijven, daar komt meer bij kijken dan je denkt! Van vindbaarheid tot leesbaarheid, wij beantwoorden al je vragen in onze workshop. We bespreken al jouw vragen en we zorgen ervoor dat je precies weet hoe jij de perfecte blog schrijft.

 

Refurbished laptop door Stichting van Hier naar Daar t.w.v. €250,-

Een goede laptop om je werkzaamheden op te verrichten, is niet meer weg te denken uit de huidige werkomgeving. Met deze laptop kun jij werken waar je wil, wanneer je wil en hoe je wil. Stichting van Hier naar Daar heeft als doel jongeren en volwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt 

 

Managementboeken cadeaubon door Managementboek Magazine t.w.v. €100,-

Met deze cadeaubon kun je de boeken kopen waarmee je jouw kennis kunt bijspijkeren. Managementboek Magazine stelt een lijst samen om jou op weg te helpen met de keuze voor het juiste boek. 

 

Customer Experience Kickstart t.w.v. €750,- door Customer Happiness

Geen enkele startup kan zonder een goede customer service. De specialisten van het Customer Happiness Team bieden de winnaars daarom graag een CX kickstarter pakket aan. Wij zorgen ervoor dat jouw CX vanaf moment één staat als een huis, waardoor jij de verwachtingen van jouw klanten kan waarmaken en overtreffen. Of het nu gaat om het efficiënt inrichten van jour customer care, of het verbeteren van de complete customer journey, we got you!

 

Publicatie van een online artikel op de website van RAN Business t.w.v. €910,-

RAN Business is hét vakblad voor ondernemers uit het Rijk van Arnhem en Nijmegen. Door een artikel op de website wordt je bereik groter en bouw je aan je naamsbekendheid. Het artikel op de site wordt ondersteund door posts op de social mediakanalen van RAN Business en de nieuwsbrief. Daarnaast krijg je van RAN Business een jaar lidmaatschap op het netwerkplatform Business Meets. Je krijgt hiermee ook het magazine van RAN Business.

 

Algemene voorwaarden opgesteld door Wildenberg Advocaten t.w.v. €1250,-

De algemene voorwaarden zijn belangrijk bij de verkoop van jouw product of dienst en daarom onmisbaar bij het starten van een onderneming. Wildenberg Advocaten stelt deze voorwaarden met je op zodat jij op juridisch vlak niet in de problemen komt.

 

DE VIER BEDRIJFSIDEEËN

Dream Job

Ontwikkel een app waarin gebruikers op basis van hun locatie en voorkeuren relevante vacatures te zien krijgen. Zo is je droombaan maar een fiets- of wandelrondje van je vandaan!

My Pop-Up Kitchen

Het starten van een gloednieuw restaurant is voor veel mensen een hoge drempel. Jij verlaagt die drempel door een volledig verzorgde keuken te faciliteren, die mensen kunnen huren om het restaurantleven voor een korte periode te testen.

The Climate Changers

De energietransitie is een booming business. Zo booming dat we zelfs vakmensen tekortkomen. Jij ontwikkelt een platform waarmee vakmensen woningbezitters begeleiden bij duurzame verbeteringen. Zo kunnen zij uiteindelijk weer andere woningbezitters helpen!

Medimee

Reizen met veel medicatie is nogal een uitdaging. Medimee is een geïsoleerde tas voor medicatie met overzichtelijke vakken, zodat je medicatie veilig mee op pad kan nemen. Het is een gelanceerd product en beschikbaar voor overname. 

Omdat Medimee een bestaand product is, is dit een bedrijfsidee met extra pit. Je gaat aan de slag met een bedrijf dat al in de markt staat, en dat vraagt best wat ondernemingspower van je! Het overnemen en uitbreiden van de voorraad vraagt ook een investering, dus hou daar rekening mee in je pitch. Maak jij van dit product een bestseller?

 

Lees het hele verhaal van Medimee helemaal onderaan deze pagina.

 

KOM PITCHEN VOOR ONZE JURY

Met de perfecte pitch maak jij kans om een van deze bedrijfsideeën te winnen! Onze jury van ervaren ondernemers beslist op 13 oktober welke vier winnaars zich vanaf dat moment ondernemers mogen noemen. 

 

De jury bestaat uit:

John Brom, Wethouder Werk en Inkomen Armoedebeleid Economie Binnenstad en Toerisme Gemeente Nijmegen.

 

Simon de Luij, CEO Modderkolk

Simon de Luij is directeur/eigenaar van installatiebedrijf Modderkolk. Dit Wijchense familiebedrijf is inmiddels meer dan 100 jaar actief en richt zicht op industriële elektrotechniek en automatisering voor het watermanagement, de industrie en de zorgsector. Simon heeft met Modderkolk een duidelijke visie: De klant staat radicaal centraal. In de praktijk betekent dit dat Modderkolk is ingedeeld in kleine klantgerichte teams. Dit zorgt voor korte lijnen en duidelijke communicatie. Daarnaast is er veel aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Doordat medewerkers de kans krijgen zichzelf verder te ontwikkelen is Modderkolk altijd op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en innovaties binnen de sector. Om startende ondernemers op weg te helpen is Simon tevens betrokken bij Startup Nijmegen. Binnen dit initiatief deelt Simon zijn kennis over organisatiestructuur, de knelpuntentheorie, verbetertrajecten en sociale innovatie.

 

Daarnaast wordt op dit moment in Wijchen hard gewerkt aan het Technoforum. Het Technoforum is de “jongensdroom” van Simon. Het nieuwbouwcomplex gaat onder andere onderdak bieden aan Modderkolk. Daarnaast moet het vooral een plek worden waar kennisdeling en ketensamenwerking centraal staan. Het uiteindelijk doel van het Technoforum is dan ook om techniek in de regio naar een hoger niveau te brengen.

 

Chantal Peters, CEO EKI & De Papierfabriek

Chantal is eigenaar van de Papierfabriek Nijmegen, oprichter van zonnepark Kien24 en staat samen met haar partner aan het roer van EKI. Vanuit de HAN is ze begonnen in de sales en verder gegroeid als marketing manager. Op jonge leeftijd heeft ze al veel ervaring opgedaan, met name in de Fashion industrie waarin ze samenwerkingen heeft gehad met verschillende BN’ers. 

 

Toen ze na 18 jaar een (inter)nationeel netwerk had opgebouwd, vond ze het tijd voor haar eigen uitdaging. Ze kochten de oude papierfabriek in Nijmegen en gebruiken dit deels voor hun Rubber&Foam bedrijf EKI. De rest van de Papierfabriek is een creatieve playground voor creatieve merken. Bedrijven en merken van over de hele wereld komen naar de Papierfabriek. Wat Chantal belangrijk vindt? Het maken van impact staat bovenaan haar lijstje!

 

Martine Grol, CEO MADE BY MEDIA

Na 5 jaar met veel plezier te hebben gewerkt bij TV Gelderland voor verschillende TV-programma’s, heeft Martine in 2010 het videoproductiebedrijf MADE BY MEDIA opgericht.

Samen met haar compagnon en een gedreven, flexibel en deskundig team van TV-professionals, maakt ze films met de juiste ingrediënten, waar zowel de klant als zij zelf trots op kunnen zijn. MADE BY MEDIA is een puur en transparant bedrijf in Nijmegen, dat werkt met passie. Ze maken bedrijfsfilms, animatiefilms en webvideo's. Daarnaast geven ze trainingen in filmen en monteren met je smartphone.

Martine is sparringpartner voor ondernemers in online en offline zichtbaarheid via haar bedrijf Made Visible. In haar werk combineert ze ondernemen, psychologie, marketing, organiseren en creativiteit om samen met haar team en de klant mooie beeldcreaties te maken.

De voorwaarden

Er gelden een aantal voorwaarden voor het deelnemen aan Word je eigen BAAS!

 • Je werkt vanuit StartUp Nijmegen (Stationsplein 26, 6512AB Nijmegen).
 • Je wilt ondernemen en hebt geen verantwoordelijkheden voor een ander bedrijf.
 • Je vestigt en leidt je toekomstige bedrijf de komende drie jaar in Nijmegen.
 • De prijzen die je wint, mogen alleen maar voor het bedrijf uit het businessidee gebruikt worden. Prijzen gebruiken voor persoonlijke doeleinden is verboden.

Na aanmelding en goedkeuring dien je akkoord te gaan met voorwaarden zoals die naar je zijn verzonden.

Het verhaal van medimee

 

Het begin

In 2018 ben ik begonnen met het ontwerpen van medicijnetuis. Niet met het idee om een bedrijf te beginnen maar om producten te maken waar ik zelf behoefte aan had. Vanwege mijn gezondheid slik ik dagelijks best veel pillen en ik ga graag op reis. Ik had behoefte aan goede reisetuis die mijn medicijnen beschermen tegen hitte en beschadiging en tegelijkertijd voor structuur en overzicht zorgen. En geloof het of niet, ze waren nergens ter wereld te koop. Tegelijkertijd ben ik creatief en met mijn achtergrond als ergotherapeute ben ik prima in staat om medische hulpmiddelen zelf te maken. Al snel zat ik achter de naaimachine om mijn eerste exemplaren zelf te maken. Mijn eerste etuis waren echter zo leuk, dat ik een tassenfabrikant heb gevraagd of het mogelijk was deze etuis als samples professioneel te laten maken zodat ze er nog leuker uit zouden komen te zien. Die samples waren zo goed, dat ik en de tassenfabrikant samen besloten hebben om een hele productlijn op te zetten. Deze verkoop zou starten op 1 januari 2020 waarbij de fabrikant de marketing en verkoop op zich zou nemen en ik het gezicht zou zijn.

Corona

Door corona liep de zaak echter toch wat anders. Een nieuwe productlijn reisartikelen starten tijdens de corona-pandemie waarin niet gereisd werd bleek niet zo’n goede timing te zijn. De fabrikant moest zijn aandeel in Medimee destijds staken waardoor ik de marketing en verkoop zelfstandig op me heb genomen.

Waarom ik geen ondernemer wil zijn

Ondernemen bleek nog niet zo makkelijk te zijn. Ik heb geen opleiding of ook maar enige ervaring als ondernemer. Ik heb ook nooit de intentie gehad om zelfstandig ondernemer te zijn. Ik heb een baan, een gezin en een gezondheid die mij fysiek ook nog eens behoorlijk in de weg zit. Het ondernemen deed ik noodgedwongen erbij maar kostte mij meer energie dan dat ik er van terug kreeg. Simpel gezegd: ik vind ondernemen niet leuk om te doen. Het kost mij tijd die ik eigenlijk liever zou besteden aan het maken van nieuwe ontwerpen of het helpen van patiënten.

Huidige stand van zaken

De etuis zijn tot op de dag van vandaag gewoon te koop bij bol.com. Ik werk nu samen met een bedrijf dat de opslag beheert, de verkoop regelt en de klantenservice doet. Medimee verkoopt redelijk goed gezien de (zeer) gebrekkige marketing. Het is een sterk concept dat mijn inziens een betere bedrijfsvoering nodig heeft dan ik kan bieden.

Wanneer ben je geschikt om Medimee over te nemen?

Waarschijnlijk is het wel handig als je enige affiniteit hebt met de gezondheidszorg. Medimee etuis horen thuis bij de thuiszorgwinkel, de apotheek of de reiswinkel. Enige kennis van medicijnen, medicijngebruik en de patiënten-doelgroepen zijn wel aan te raden om het product aan de man te kunnen brengen. Ik heb ook wel eens het idee geopperd gekregen om de doelgroep uit te breiden naar de wereld van vitaminen & supplementen waarbij ook de sportwereld / lifestyle doelgroepen meegenomen kunnen worden. Met dat idee heb ik tot op heden nog niets gedaan maar als je opzoekt hoeveel supplementen geslikt worden in Nederland, dan is dat zeker een overweging waard. Ook op internationaal niveau heeft Medimee potentie. Vooral Duitsland, België en Frankrijk zijn landen waar gemiddeld meer medicijnen geslikt worden dan in Nederland. Spreek je goed je talen of vind je het leuk om iets buiten de grenzen te verkopen? Dan heb je met Medimee nog genoeg uitdaging. Verder natuurlijk een enthousiasme voor het product en veel ondernemingszin!

Hoe zie ik mijn rol in de toekomst?

Mocht je Medimee overnemen, dan is Medimee van jou (of van jullie). Ik kan het goed loslaten. Maar mocht je toch nog graag gebruik willen maken van mijn hulp: ik ben meer dan bereid om bijvoorbeeld te helpen met nieuwe ontwerpen maken, te helpen met vragen van patiënten, contact te leggen met medische instanties etc. Zeker in het begin zul je waarschijnlijk veel vragen hebben die ik graag met jullie doorneem.

Wat kun je van mij over nemen en tegen welke prijs?

 • De huidige originele ontwerpen van de Medimee etuis.
 • Het geregistreerde merkrecht (Medimee) bij BOIP, geregistreerd voor de Benelux, geldig tot 4 nov. 2029.
 • Alle contacten, inclusief tassenfabrikant en de leverancier die de producten momenteel op voorraad heeft en de verkoop beheert. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de opslag en verkoop van de artikelen. Die kosten zijn niet inbegrepen bij de overname. Ik kan je wel in contact brengen met het huidige bedrijf dat nu de opslag, verkoop en klantenservice regelt.
 • Het logo inclusief de ontwerpen in Adobe illustrator.
 • De website inclusief het hostingpakket gelding tot 6 juni 2023, de websitedomeinen medimee.nl en medimee.de.
 • De professionele productfoto’s en websitefoto’s (gekochte) en professionele tekeningen.
 • Drie nieuwe gemaakte ontwerpen die nog niet in productie zijn. Het gaat om een epipen etui, een etui voor diabeten en een kleine tas die geschikt is voor astmapatienten (aerosol voorzetkamers) en grotere materialen / flessen. Ook geschikt voor de reisapotheek voor gezinnen.
 • Doos met folders (450 stuks)
 • De voorraad Medimee-etuis.       

Het overnemen van de voorraad is de enige harde eis die ik stel bij het overdragen van Medimee. De kostprijs die je nu betaalt ligt overigens onder de werkelijke kostprijs. 

De exacte aantallen worden verstrekt aan geïnteresseerden die willen pitchen voor het bedrijfsidee.